Meklēt
Izvēlne

Starptautisks dizaina simpozijs “Design for Sports & Wellbeing”, Kortreikā, Beļģija, 11-23/02/18

No 2018.gada  11. līdz 23. februārim Kortreikā, (Beļģijā) norisinājās starptautisks dizaina simpozijs “Design for Sports & Wellbeing”. Šī bija otrā reize, kad Latvijas Mākslas akadēmijas jaunie dizaineri bija uzaicināti piedalīties intensīvā starptautiskā dizaina praksē - programmā, kurā iesaistīti starpnozaru studenti, jaunie dizaineri un mācībspēki no augstākās izglītības iestādēm visā Eiropā.
Intensīvas dizaina treniņnometnes - bootcamp procesa laikā tika rīkotas darbnīcas un lekcijas jaunajiem profesionāļiem, lai padziļināti strādātu un radoši domātu par dizaina inovācijām sporta un labklājības nozarē. Darbs tika organizēts nelielās komandās, iekļaujot daudzpusīgu dialogu, diskusijas, prototipēšanu. Studentu uzdevums bija izstrādāt prototipu ilgtspējīgam produktam vai pakalpojumam, kurš uzlabo dzīves labklājību un simpozija noslēgumā izstrādātais darbs tiek konceptuāli prezentēts.

Kopā ar Latvijas Mākslas akadēmiju simpozijā piedalījās jaunie dizaineri no tādiem Dizaina centriem un augstskolām kā:
Howest universitātes koledža un Gentes universitātes rūpnieciskā dizaina centrs (Beļģija), 
Čalmera Tehnoloģiskā universitāte (Zviedrija),
Roterdamas Lietišķo Zinātņu Universitātes rūpnieciskā dizaina centrs (Nīderlande), 
Vindesheimas Lietišķo Zinātņu Universitātes rūpnieciskā dizaina centrs (Nīderlande),
HAN Lietišķo Zinātņu Universitātes rūpnieciskā dizaina centrs (Nīderlande).
Projekts īstenots pateicoties Eiropas Savienības programmai Erasmus+ un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālam atbalstam.
 

Lasīt tālāk
10 foto