Meklēt
Izvēlne

Aicinājums pieteikties jaunuzņēmumu nometnei Rīga-Kembridža 2017/2018

Šā gada rudenī un ziemā Latvijas studentu un jauno uzņēmēju izaugsmei plānojam organizēt trešo jaunuzņēmumu nometni Rīga-Kembridža. Nometne ir intensīva uzņēmējdarbības prasmju trenēšana pieredzējušu pasniedzēju un mentoru pārraudzībā. Pēc sagatavošanās posma pusotra mēneša garumā Latvijā vairāk kā 20 studenti, jaunie uzņēmēji, kā arī viņu mentori pavadīs nedēļu vienā no attīstītākajiem inovāciju reģioniem pasaulē – Lielbritānijas pilsētā Kembridžā. Nometnes laikā dalībnieki strādā komandās pie savu biznesa ideju izstrādes, uzlabo zināšanas par visdažādākajiem uzņēmējdarbības aspektiem, gūst jaunu pieredzi tiekoties ar uzņēmējiem un mentoriem. Ieguvumi no dalības programmā ir daudzšķautņaini, kur visbiežāk tiek izcelti iedrošinājums uzdrīkstēties un pārliecība par savām spējām. Kembridžā nedēļas nodarbību programmu organizē mūsu ilggadējais partneris un jauno cilvēku uzņēmējdarbības iedrošināšanas čempions profesors Alans Barels (http://www.alanbarrell.com/).

Dalības maksa par Rīgas un Kembridžas moduļiem kopā ir simboliska - 15 EUR. Kembridžas modulī dalībniekiem pašiem jānosedz nokļūšanas un dzīvošanas izdevumi. Ilgtermiņā sadarbojamies ar studentu viesnīcu Kembridžā, kur tiek nodrošināta ekonomiska dzīvošana, tīra vide un lieliskas tīklošanās iespējas, pie tam viesnīca atrodas ļoti ērtā ģeogrāfiskā vietā. Pateicoties mūsu partneriem (Latvijas Universitātei, prof. Alanam Barelam), daļai studentu būs pieejamas stipendijas daļējai minēto izdevumu kompensācijai.

Nometni organizē biedrība “CONNECT Latvija” sadarbībā ar Latvijas augstskolām. Biedrības mērķi ir sekmēt uzņēmējdarbību un inovācijas Latvijā, kā arī iedrošināt izgudrojumu valorizāciju. Ar projektu "Jaunuzņēmumu nometne Rīga-Kembridža” biedrība ir spējusi iedrošināt jaunos Latvijas talantus mesties uzņēmējdarbībā, kļūt pārliecinātākiem par savām spējām un mērķtiecīgi augt. Daži no programmas absolventiem (Gunita Kuļikovska ar virtuālās realitātes risinājumiem arhitektūrai - http://vividlyapp.com, Aija Ambrasa ar kaitborda un snovborda klubu - https://www.watertosnow.com/) kļuvuši par piemēru inovatīvai uzņēmējdarbībai ne tikai mūsu nākamajiem programmas dalībniekiem, bet daudz plašāk Latvijas sabiedrībā.

Uzzināt vairāk par nometni un pieteikties dalībai iespējams:
http://www.connectlatvia.lv/cvc/

Pieteikšanās līdz 16. oktobrim.