Meklēt
Izvēlne

15/11/2019 ATKLĀS STUDENTU DARBU IZSTĀDI "KVINTESENCE"

Piektdien, 15. novembrī plkst. 19.30 Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu grupas izstāde "Kvintesence".

Vārds "kvintesence" apzīmē piekto, visnenoteiktāko elementu - ēteru - kas aptver visus pārējos. Pamatelementu tematika ir veca kā pasaule, tomēr arvien aktuāla, jo tie veido gan mūs, gan visu, kas mums apkārt, katram prātā veidojas neskaitāmas asociācijas. Uguns kā karstums, gaisma, saule, sērkociņš vai “Ugunsgrēks”. Ūdens kā dzīvības avots, upe, lietus, nāriņas un viļņi. Zeme kā pamats, vaga, akmeņi, saknes, sliekas un mirušo valstība. Gaiss kā elpa, debesis, vējš un vētra, smaržas un smakas. Un visbeidzot ēters kā dvēsele un gars, vide, vibrācijas un visums. Kopdarbs sietspiedes tehnikā tapis, katram attēlojot kādu noteiktu pasaules pamatelementu. 

Izstādē piedalās LMA Grafikas nodaļas 3. kursa studenti - Dzelde Ieva Mierkalne, Elīna Skrapce, Evija Freidenfelde, Jēkabs Noviks, Jozef Mnich, Karīna Putra, Krista Namniece un Sandra Alksne. 

Visi laipni aicināti novērtēt, kā pamatelementi interpretēti vizuālā valodā, un rast jaunas asociācijas ar šo mūžseno tēmu.

Izstāde skatāma Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS Rīgā, Miera ielā 15/1 līdz 21. decembrim. Darba laiki: no otrdienas līdz piektdienai plkst. 15:00-19:00 un sestdienās plkst. 11:00-13:00.