Meklēt
Izvēlne

RĪGA. PARĪZE. DIZAINS. 5. – 12.03.2010

No 5. līdz 12. martam Latvijas Mākslas akadēmijā notika starptautisks seminārs un radošā darbnīca RĪGA. PARĪZE. DIZAINS., kurā piedalījās LMA Dizaina nodaļas Vides mākslas katedras 16 studenti/ 6 docētāji un Parīzes dizaina un arhitektūras skolas École Boulle Telpas dizaina nodaļas (DSAA Architecture intérieure) 16 studenti/ 4 docētāji.

Radošās darbnīcas koncepta pamatā bija satikšanās un viesmīlība, kas globālā kontekstā balstās uz tādām tēmām kā atšķirīgais un citādība, krustošanās un hibridizācija, identitāte un savdabība.

Piecu dienu laikā tika risināts viesnīcu tēmas filozofiskais, telpiskais, funkcionālais un estētiskais aspekts. Studenti radīja astoņas viesnīcu istabu dizaina koncepcijas, kas balstītas uz nākotnes viesnīcu lietotāju, ar mērķi saglabāt savu identitāti globālajos viesnīcu tīmekļos, tāpat kā savu ceļojumu pieturas un gala punktos iespēju baudīt atšķirīgo, kas sakņojas citās kultūrās.

Šī pieredzes un domu apmaiņa starp Francijas un Latvijas studentiem un docētājiem studiju programmas ietvaros bija reāla prakse starptautisku radošu komandu veidošanā un prasmē sastrādāties, darbojoties astoņās jauktās grupās - divi latviešu un divi franču studenti.

Abu augstskolu studenti turpinās tālāk izstrādāt savas idejas, pārvēršot tās un summējot vienā kopīgā viesnīcas projektā. Darba turpinājums norisināsies šī gada septembrī Parīzē.

Projektu no Latvijas puses vada: Sandra Levāne, Barbara Ābele, Inguna Elere, Juris Krūmiņš, Henrijs Sinkevičs, Jānis Andris Osis. Projektu no Francijas puses vada Stéphane Vial, Magali Chaduiron, Bruno Rosenzweig, Pierre Carré.

Projektu atbalstīja Latvijas Mākslas akadēmija, École Boulle, AS MAP Latvija, AS Laima, COCA-COLA HBC LATVIA SIA, SIA Baltā pirts, STORA ENSO, SIA Valmiermuižas alus.

www.designlv.lv
www.lma.lv
www.ecole-boulle.org